Berga tweede in finalewedstrijd Marathon Cup

SCHAATSEN - Schaatser Ingmar Berga is zaterdag tweede geworden in de finalewedstrijd van de Marathon Cup.
De Hoogevener maakte in Hoorn deel uit van een kopgroep van acht en werd geklopt in de eindsprint door Bob de Vries. Sander Kingma uit Assen werd derde. De Marathon Cup ging naar Sjoerd Huisman. De 23-jarige winkelbediende uit Andijk finishte in de slotetappe als 23-ste. Huisman had ver voor de finalerace de eindzege als veilig gesteld. Berga werd hierin tweede.
Bij de dames eiste zus Mariska Huisman de eindzege in de Marathon Cup op. De 26-jarige schaatsster uit West-Graftdijk eindigde tijdens de finalerace in Hoorn als tweede en daarmee stelde ze eindzege ruimschoots veilig. De dagprijs ging naar Chris Witty. De Amerikaanse toonde zich de snelste in de massasprint vóór Huisman en Carla Zielman. Andrea Sikkema uit Rolde werd met een achtste plaats beste Drentse. Deze plaats bezet ze ook in het eindklassement.
NK Sprint
Berden de Vries deed dit weekend als enige Drentse rijder mee aan het NK Sprint dat in Groningen is verreden.
Berden, die deel uitmaakt van de Hofmeier ploeg onder leiding van Jan van Veen, eindigde na 2x 500m en 2x 1000 op een 13e plek in het eindklassement.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl