''Verhuizing dierenpark niet in gevaar''

EMMEN - De verhuizing van het dierenpark in Emmen naar de Es is niet in gevaar, zo stelt voormalig voorzitter van de Raad van Commissarissen Bouke Arends.
In Emmen is beroering ontstaan vanwege een tussentijdse rapportage van adviesbureau Twijnstra en Gudde. Daarin worden vraagtekens gezet bij de financiële onderbouwing van het Atalanta-project. Dat behelst onder meer de verplaatsing van het dierenpark, een nieuw theater, verdiepte aanleg van de Hondsrugweg en de bouw van drie parkeergarages.
In totaal kost dit zo'n 468 miljoen euro. Met name de Drentse Ouderenpartij en Burgerbelangen Gemeente Emmen zijn geschrokken van de financiële positie van het dierenpark. Maar volgens Arends is dat niet nodig, omdat het park vorig jaar quitte heeft gespeeld en voldoende geld heeft. De 1,4 miljoen verlies van 2008 is veroorzaakt door bewust beleid voor versnelde afschrijving.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl