Uitkering Assense alleenstaande moeder onterecht gestopt

Item Steven Stegen.mp3
ASSEN - Alleenstaande moeder Laura Steert uit Assen is onterecht beschuldigd van uitkeringsfraude, door de sociale dienst werd 180 keer bij haar deur gepost, en uiteindelijk draaide ze ook zelf op voor de torenhoge kosten die werden gemaakt.
Een schande stelt de ombudsman, en toch gebeurde het. De SP fractie van de Asser-gemeenteraad heeft hierover vragen gesteld aan wethouder Kuin. Zo wil de partij weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en of het normaal is om 180 keer te posten.
Excuses van wethouder Kuin
Naar aanleiding van deze zaak gaat de gemeente Assen de procedure voor klachten over de sociale recherche aanpassen. Hierdoor wordt de drempel verlaagd voor mensen die hun beklag willen doen over een fraudeonderzoek. Wethouder Jaap Kuin laat in een reactie weten dat de beschuldiging inderdaad onterecht was. Er zijn inmiddels excuses gemaakt en de fout is hersteld. Volgens Kuin gaat het om het een incident.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl