Tynaarlo schrapt vergunningsplichtige activiteiten

Burgemeester van Zuilen.mp3
VRIES - In de gemeente Tynaarlo is vanaf begin volgende maand voor veel minder activiteiten een vergunning nodig dan nu het geval is.
Daarvoor zijn twaalf van dergelijke vergunningplichtige zaken uit de Algemene Plaatselijke Verordening geschrapt. Wie bij zijn café een terras wil plaatsen, wie een optocht gaat houden of wie een reclamebord wil ophangen, kijkt op de site van de gemeente of hij aan de voorschriften voldoet en hoeft vervolgens alleen maar een melding te doen. Eenvoudiger en goedkoper, ook voor de gemeente. Hoewel straks de leges voor de vergunningen vervallen, denken B en W dat de verandering zonder kosten door te kunnen voeren. De gemeenteraad besluit 2 februari.Voor het houden van een optocht, het aanleggen van een uitrit of het plaatsen van een terras is in Tynaarlo geen vergunning meer nodig.
Bij de vereniging van Drentse gemeenten is niet bekend dat ook andere Drentse gemeenten gaan snijden in de vergunningsplichtige activiteiten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl