Arjan Smit achtste bij Veluwemeertocht

MARATHONSCHAATSEN - Arjan Smit uit Nijeveen (foto) was donderdag de beste Drent tijdens de Veluwemeertocht. Na 100 kilometer kwam hij als achtste over de streep.
De overwinning in Elburg ging naar Geert Jan van der Wal uit Groningen. Gevolgd door Jouke Hoogeveen uit Amsterdam en Jan Maarten Heideman uit Oldebroek.
Al vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep van tien man met daarbij Ingmar Berga uit Hoogeveen en zijn ploeggenoot Arjan Smit uit Nijeveen. Door het slechte ijs was het voor iedereen een loodzware wedstrijd. Er zaten veel scheuren in het ijs en de bovenlaag dooide al snel op.
Roelof Koops uit Eexterveen, dit jaar debutant bij de A-rijders, eindigde keurig op de 12e plaats. Sander Kingma uit Assen werd 16e.
De overwinning bij de vrouwen ging vanmorgen naar Mireille Reitsma. Beste Drentse was Andrea Sikkema op de 21e plaats.
Vrijdag om acht uur kunnen de marathonschaatsers opnieuw aan de bak. Dan in Woubrugge. Daar wordt een wedstrijd over 200 kilometer verreden. En zondag volgt nog in Amsterdam het Nederlands Kampioenschap op kunstijs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl