Alle wedstrijden Jupiler League afgelast

VOETBAL - De voetbalbond KNVB heeft de negen wedstrijden die voor vrijdag in de Jupiler League op het programma stonden afgelast.
Het overgrote deel van de betreffende speelvelden blijkt vanwege de sneeuw en vorst onbespeelbaar. Dat maakte de bond donderdag bekend.
De KNVB voerde donderdagochtend overleg met de clubs en de Coöperatie Eerste Divisie (CED) over de situatie op de velden. De bond had weerrapporten gekregen van Meteoconsult die aangaven dat de weerssituatie in de betreffende steden de komende dagen zal verslechteren. De kans was daarom vrijwel nihil dat de velden vrijdag bespeelbaar zouden zijn. De geplande radiouitzending komt hierdoor te vervallen.
De wedstrijden worden waarschijnlijk op maandag 8 februari ingehaald. De KNVB neemt daar later op donderdag een besluit over. De wedstrijd FC Oss - Go Ahead Eagles, die voor donderdagavond op het programma stond, werd woensdag al afgelast. FC Emmen zou op bezoek bij Omniworld. FC Emmen speelt nu vrijdag 20.00 uur een oefenwedstrijd tegen de amateurlandskampioen WKE op het kunstgras van DETO in Vriezenveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl