Sportnota Westerveld ingetrokken

DIEVER - Wethouder Eric van Schelven van de gemeente Westerveld trekt de sportnota voorlopig in onder druk van de Westervelde sportverenigingen.
De gemeente stelt in de sportnota dat er in de toekomst geen ruimte is voor alle sportaccommodaties die er nu zijn. Bovendien zouden die velden geconcentreerd moeten worden op ongeveer vijf plaatsen in de gemeente. De kleine verenigingen zien dit als de doodsteek voor de kleine dorpen en protesteren hevig.
Volgens wethouder Eric van Schelven van de gemeente Westerveld heeft het terug trekken van de nota niets te maken met de aanstaande raadsverkiezingen. Op 15 februari overlegt de gemeente met het verenigingsleven.
Sportclubs willen sportnota definitief van tafel
Eerst de sportnota van tafel en dan pas praten. Dat is de eerste reactie van de sportverenigingen in de gemeente Westerveld. Wat de verenigingen vooral steekt is dat de gemeente overweegt de sportcomplexen te concentreren. Dat betekent dat sommige sportclubs moeten worden opgeheven. Volgende maand wil wethouder Van Schelven met de verenigingen in gesprek. Maar of de gezamenlijke verenigingen dat doen is nog de vraag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl