Heerenveen uit de beker

0B63C20348E6FE94C12576AF00400AC7_WPicture1_1.jpg
0B63C20348E6FE94C12576AF00400AC7_WPicture1_1.jpg
VOETBAL - Sportclub Heerenveen is het nieuwe jaar begonnen met een bekernederlaag op eigen veld tegen PSV: 1-3.
PSV gaf Heerenveen, de bekerwinnaar van het vorige jaar, niet of nauwelijks de gelegenheid er een 'echte' bekerconfrontatie van te maken. Daarvoor was de balcirculatie van de Eindhovenaren te hoog. De Friezen waren vaak net iets te laat. Daarmee dwong het Brabantse collectief min of meer een simpele zege af.
Eén kans kreeg Heerenveen voor de rust, al was dat wel de eerste van de wedstrijd. Na vier minuten kon Michal Papadopulos van dichtbij inschieten, na een foutje van André Ooijer. In het doel van PSV bleef echter Andreas Isaksson de situatie meester. Daarna bouwde PSV zorgvuldig een overwicht op. Zoals gebruikelijk dit
seizoen gebeurde dat met technisch verzorgd, maar zonder 'swingend' spel. In de 26e minuut nam PSV afstand. Balazs Dzsudzsak scoorde. De Hongaar nam de bal op zijn gevreesde linkerwreef en liet Brian Vandenbussche in het Friese doel kansloos. Op bekwame wijze had Danny Koevermans de openingstreffer voorbereid.
Op het door de regenval steeds lastiger bespeelbare veld maakte PSV in de 66e minuut voor even aan de grootste spanning een einde. Na een fraaie voorzet van Afellay maakte Danko Lazovic er 2-0. In het doel van Heerenveen was deze keer Martin Lejsal kansloos, die de vlak voor rust geblesseerd uitgevallen Vandenbussche was komen vervangen. Tien minuten voor tijd maakte Dalenaar Gerald Sibon er toch weer een wedstrijd van. De invaller liet de bal fraai in de 'verre' hoek achter Isaksson verdwijnen, 2-1. Verder liet PSV het niet komen. In blessuretijd zorgde Nordin Amrabat voor 3-1.
Sibon keek realistisch terug op de ontmoeting met zijn oude werkgever. 'PSV is een hele goede tegenstander. Het is voor mij dan ook niet een hele grote verrassing dat ze een maatje te sterk zijn voor ons', aldus de Drentse spits die na een dik uur Papadopulos mocht vervangen. Ondanks dat is de voortijdige uitschakeling in de strijd om de KNVB beker voor Sibon een tegenvaller: 'Dat we de beker nu niet meer kunnen verdedigen is het meest vervelende van deze avond. We moeten na één jaar direct onze prijs al afstaan aan een andere club.'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.