E&O blijft ook na speelronde 15 koploper

HANDBAL - De handbalheren van E&O wonnen donderdagavond in de eigen Ben Kwijt Arena de inhaalwedstrijd tegen BEVO uit Panningen.
De formatie van trainer/coach Peter Portengen was na een ruststand van 17-14 uiteindelijk met 34-32 te sterk voor de Limburgers. Door deze zege blijft E&O koploper in de eredivisie. De Emmenaren zijn nog alijd ongeslagen en hebben na vijftien wedstrijden 28 punten. Dat zijn er drie meer dan concurrent Volendam, maar die ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld.
E&O moest het tegen BEVO doen zonder de geblesseerden Jan Gerald Mulder, Remco Hagen, Niek Bezoen, Sonnie de Jonge en Merijn de Vos, maar de Emmenaren verkeren in een prima vorm dit seizoen. Bovendien heeft de ploeg een alleskunner in haar midden en dat is Joeri Verjans. Hij nam E&O donderdagavond bij de hand en samen met Erik Huizing groeide hij uit tot de man of the match. Verjans speelt dit seizoen - vanwege de blessure van Niek Bezoen - noodgedwongen vaak als hoekspeler en bij vlagen mag hij zijn kunsten vertonen als middenopbouwer. Op die laatste positie ligt zijn hart. Daar is hij als een vis in het water, zeker op de momenten dat het wat stroever gaat met E&O. Op die momenten staat de kleine man op en zorgt hij met zijn creativiteit voor de openingen. Vooral rechteropbouwer Iso Sluijters en cirkelspeler Leon van Schie profiteren van de kwaliteiten van Verjans.
E&O keek tegen het sterk spelende BEVO, met topper Ron Klemann - voor het eerst na een lange blessure weer terug in de ploeg van trainer/coach Piotr Konitz - tot 10-11 nog tegen een achterstand aan. Daarna nam E&O het initiatief over. Bij de stand 12-12 stopte doelman Woltersom een 7 meter en via Van Schie, Huizing, Sluijters en Falke liep de thuisploeg uit naar een 17-14 ruststand.
In de tweede helft kwam BEVO nog terug tot 27-27, maar tien minuten voor tijd viel de beslissing. E&O kreeg een 7 meter en BEVO een ietwat overdreven twee minutenstraf. Het betekende voor E&O het sein om gas te geven. Met Verjans als aanvalsleider en met van Schie, Huizing en Falke als afmakers werd het 32-27. Daarmee was het beslissende gat geslagen. In de slotminuten kwam BEVO nog wel terug tot op twee doelpunten verschil, maar de 13de overwinning van het seizoen kwam niet meer in gevaar.
Doelpuntenmakers: Sluijters en Huizing 8, Verjans 7, Van Schie 5, Falke 3, Tamim 2 en Smeenge 1
Uitblinker Joeri Verjans vertelt over het beslissende moment in de wedstrijd, bij de stand 27-27 tien minuten voor tijd. Op dat moment kreeg BEVO een twee minutenstraf en E&O een zeven meter...

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl