Computergegevens Zorgmakelaar Beilen op straat

PROVINCIE - BEILEN - De gegevens van honderden gedupeerden van Zorgmakelaar Nederland liggen mogelijk op straat. De zorgbemiddelaar uit Beilen ging vorig jaar failliet.
Daarop werd de boedel verkocht, ook de computers van de directie.
Bij toeval werd één van de computers op de kop getikt door computertijdschrift PCM. Onderzoek wees uit dat de harde schijf niet was gewist. Er werden namen, adresgegevens, pincodes, sofinummers en bankgegevens gevonden. Met die informatie zou identiteitsdiefstal gepleegd kunnen worden. Wat er met de overige computers uit de boedel is gebeurd is niet bekend.
Curator Reiziger uit Assen betreurt de gang van zaken. Volgens hem zouden de harde schijven tegen betaling worden gewist. Toch is er volgens Reiziger geen sprake van dat er privacygevoelige informatie op straat ligt. Hij doelt daarmee op de bankgegevens die op de computer zijn gevonden. Reiziger zegt dat dit bankrekeningnummers zijn, die inmiddels al geblokkeerd zijn.
Uit eigen onderzoek van RTV Drenthe blijkt dat op de geveilde computer wel degelijk informatie staat, waarvan het voor de betrokken cliënten vervelend zou zijn als die openbaar zou worden, zoals medische gegevens. Dinsdagavond meer over deze zaak in het achtergrondprogramma Drents Diep op TV Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl