Albert Zoer verkoopt toppaard Okidoki

1e72e0ca5b7db95dc12576b5003387e8_wpicture1_1.jpg
1e72e0ca5b7db95dc12576b5003387e8_wpicture1_1.jpg
ECHTEN - Het topspringpaard Okidoki van Albert Zoer uit Echten is verkocht. De combinatie Albert Zoer en Okidoki vormde vele jaren een vaste steunpilaar van het Nederlandse team.
Met de Nederlandse springequipe werden Zoer en Okidoki in 2006 Europees kampioen. Op het EK vorig jaar was de combinatie goed voor individueel brons. Daarnaast wonnen Zoer en Okidoki talloze andere grote prijzen.
De 14-jarige Okidoki is verkocht aan de Argentijn José Larocca. Die wil met het paard meedoen aan de Wereld Ruiterspelen, eind september in het Amerikaanse Kentucky. Zoer houdt de beschikking over zijn paard Sam en heeft daarnaast nog een aantal aanstormende talenten.
In november 2006 haalde de familie Zoer de landelijke pers door het bekend worden van het feit, dat vader Arend Zoer, eigenaar van Okidoki, een bod van 4 miljoen euro, dat op het paard was geboden vanuit de VS en Rusland, had afgeslagen.
Okidoki, een bruine ruin, gefokt uit de merrie Kentucky (met Topas als vader) en met vader de AES-hengst Jodokus, geboren in de stallen van fokker Boonstra uit Oudehaske op 16 april 1996, waarna hij de naam Oliver kreeg. Boonstra fokte het paard gefokt voor zijn dochter, maar de combinatie ruiter en paard klikte niet. Het paard werd daarop verkocht aan Arjen Vos en nadat Arend Zoer het paard één keer had zien springen wist hij genoeg.
Bondscoach Rob Ehrens: 'Het is een aderlating voor de Nederlandse springsport, evenals de verkoop van Tomboy een paar weken geleden. Het gaat om zulke enorme bedragen dat het begrijpelijk is dat de paarden verkocht worden. We hebben nog genoeg goede paarden en dito ruiters in ons kleine landje. Het duurt nog even voor we naar Kentucky gaan en tegen die tijd staat er zeker een goed team klaar.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl