Van Eck en Zielman winnen op Weissensee

214C2B378B8BFA48C12576B4004E428B_WPicture1_1.jpg
214C2B378B8BFA48C12576B4004E428B_WPicture1_1.jpg
MARATHONSCHAATSEN - Pieter Jan van Eck uit het Gelderse Zuilichem heeft zaterdag op de Oostenrijkse Weissensee de Aart Koopmans Memorial gewonnen. De mannen reden een wedstrijd over 80 kilometer.
De tweede plaats ging naar Jan Maarten Heideman uit Oldebroek. Arjan Stroetinga uit Waskemeer werd derde. Het trio maakte onderdeel uit van een kopgroep van negen man, die op de streep nog maar een voorsprong had van vier seconde. Ingmar Berga(foto) uit Hoogeveen miste die kopgroep, maar was wel de beste Drent op de 12e plaats.
De overwinning bij de vrouwen ging naar de regerend Nederlands Kampioene op natuurijs Carla Zielman uit Steenwijkerwold. De wedstrijd bij de vrouwen eindigde na 60 kilometer in een massasprint. De kersverse Nederlands Kampioene op kunstijs; Mariska Huisman uit West Graftdijk werd tweede. Lillian van Haaster uit Rijsnburg werd derde. Beste Drentse was Andrea Sikkema uit Rolde. Zij finishte als zesde.
De schaatsklassieker op de Weissensee was de eerste in een reeks van vijf Grand Prix-wedstrijden. Woensdag volgt de wedstrijd om het open Nederlands Kampioenschap en volgende week zaterdag staat de 200 kilometer gepland op de Weissensee.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.