Geen industrieterrein overzijde N34 in Gieten

EXLOO - Er is in de gemeente Aa en Hunze geen enkele steun voor een nieuw industrieterrein aan de overzijde van de autoweg N34 bij Gieten.
De fractie van Combinatie Gemeente Belangen heeft in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen dit balletje opgegooid. Maar in het Cassata-lijsttrekkersdebat zaterdag in Exloo was voor dat idee geen enkele steun. De andere partijen die meedoen aan de verkiezingen vinden dit een veel te grote aanslag op het landschap.
Gemeentebelangen wil het industrieterrein vooral aanleggen voor de MKB-sector. Lijsttrekker Henk Heijerman hoopt zo het forensenverkeer op de N34 richting Groningen en Assen te beperken door meer werkgelegenheid in de eigen regio aan te bieden. Het terrein zou wel landschappelijk goed moeten worden ingepast.
Maar de vijf andere lijsttrekkers, waaronder Arie Fonk van D66, vinden dit een kansloze missie. Ze wezen er op dat er in de gemeente nog voldoende bedrijventerreinen beschikbaar zijn. Zo is op bedrijventerrein Bloemakkers in Gieten op 5,5 hectare grond ruimte gemaakt voor 21 bedrijven.
Cassata On Tour zendt iedere zaterdag tot aan de verkiezingen lijsttrekkersdebatten uit vanuit de provincie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl