Nieuw versterkingen voor FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen heeft zich per direct versterkt met twee nieuwe spelers. Keeper Bas van Wegen (25) komt over van het failliete HFC Haarlem.
Angelo Zimmerman (26) verruilt RBC Roosendaal voor FC Emmen.
Van Wegens (foto) stond dit seizoen viermaal onder de lat bij Haarlem. Hij kwam anderhalf jaar gelden van NAC. Verdediger Zimmerman speelde in totaal 156 competitiewedstrijden voor achtereenvolgens Cambuur Leeuwarden, FC Emmen (seizoen 2006-2007) en BV Veendam. Voor RBC speelde hij dit seizoen op huurbasis 20 wedstrijden, waarin hij eenmaal scoorde. Maar zijn contract werd tussentijds ontbonden.
Zimmerman raakten namelijk met RBC-ploeggenoot Nelson eind vorig jaar in opspraak na een aantal incidenten. Het tweetal ontbrak meermaals op de training en werd door RBC-trainer Rini Coolen onprofessioneel gedrag verweten. Ze kwamen in opspraak toen ze de trainer op donderdag 17 december via een sms-je lieten weten dat ze niet op de training zouden verschijnen omdat ze vanwege slechte weersomstandigheden 'vastzaten' in Groningen. Later bleek dat de werkelijke oorzaak een verkeersongeval was geweest. Dat werd verzwegen. Club en spelers bereikten vervolgens overeenstemming over ontbinding van de contracten per 1 januari. Beide spelers komen op amateurbasis naar Emmen en trainen donderdag al mee met de selectie van trainer Harry Sinkgraven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl