Opvang AMA's in Gieterveen uitgesteld

ASSEN - De opvang jonge alleenstaande asielzoekers in een kampeerboerderij in Gieterveen is met zeker een week uitgesteld, door een rechtszaak donderdagmorgen.
Een aantal inwoners van het dorp had de gemeente voor de rechter gedaagd, omdat ze overlast, criminaliteit en daling van de huizenprijzen vrezen door de komst van de jonge asielzoekers. Ook zijn ze het niet eens met een ontheffing die de gemeente heeft verleend voor het perceel. Volgens advocaat Wouter Bustin van de bewoners mag zo'n ontheffing alleen voor een gebouw worden verleend, dat bovendien niet meer vloeroppervlak mag hebben dan 1500 vierkante meter.
Advocaat Bruining van de gemeente wilde niet voor de microfoon reageren. Hij zei tegen de rechter dat de bezwaarmakers niet ontvankelijk zijn, omdat alleen direct aanwonenden zouden mogen meepraten, maar daar is de verdediging het natuurlijk niet mee eens.
Overigens zegt de gemeente Aa en Hunze dat de 24 jonge asielzoekers die de stichting Jade wil gaan opvangen in een kampeerboerderij in Gieterveen, wel degelijk een intensieve begeleiding krijgen. Volgens loco-burgemeester Geert Jan ten Brink is de vrees voor overlast nergens op gebaseerd.
De rechtbank doet volgende week donderdag uitspraak. Tot die tijd mogen er in de kampeerboerderij geen asielzoekers worden opgevangen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl