E&O wint derby in Zwartemeer

HANDBAL - E&O heeft zaterdagavond de derby tegen Hurry Up met 28-34 gewonnen.
In een bomvolle sporthal De Eendracht in Zwartemeer (800 toeschouwers) waren beide ploegen tot en met halverwege de tweede helft aan elkaar gewaagd. Vanaf dat moment trad de vermoeidheid op bij Hurry Up en werden de Zwartemeerders slordig in de break-out. De formatie uit Emmen, waar vijf spelers ontbraken, profiteerde dankbaar en won uiteindelijk met zes punten verschil. Drie spelers wisten acht keer het net te vinden en werden daarmee topschutter. Aan de kant van Hurry Up was dat Loek Hageman en bij E&O: Erik Huizing en Jan Gerald Mulder. In de stand verandert er weinig. E&O blijft koploper in de Eredivisie en is al verzekerd van de kampioenspoule. Hurry Up daarentegen speelt later dit seizoen in de degradatiepoule.
De dames van E&O verloren zaterdagavond fors van Hellas uit Den Haag. In de Residentie ging de formatie van trainer/coach Joop Fiege met 34-23 onderuit. Door de nederlaag blijft E&O derde in de Eredivisie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl