Bijeenkomst GroenLinks en Grünen

ASSEN - Het Nederlands/Duitse verband Grenzenloos Groen en Sociaal wordt over een week 5 jaar.
Daarom is er een jaarvergadering georganiseerd die op 6 februari in de Oosterpoort van Groningen plaatsvindt. De bijeenkomst staat in het licht van de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Het verband werd opgericht op 5 februari 2005 in Ter Apel en het bestaat uit de GroenLinks afdelingen Groningen en Drenthe en de Bündnis 90/die Grünen Kreisverbände Emden, Aurich,-Norden, Leer, Emsland Nord, Emsland Süd, Graafschap Bentheim en Oldenburg Stadt. Samen hebben ze 2400 leden.
Tot de leden spreken vele Duits Nederlandse eregasten. De Nederlandse Europarlementariër Judith Sargentini, de landelijke voorzitter van GroenLinks Henk Nijhof, het bestuurslid van de Europese Groene Partij Annalena Baerbock, het Grünen bondsdaglid Thilo Hoppe, het Tweede-Kamerlid Ineke van Gent en het lid van de landdag voor Niedersachsen van de Grünen Filiz Polath.
De initiatiefnemer en co-voorzitter Nikolaus Schütte zur Wick zal op een succesrijke vijfjarige geschiedenis terugblikken. Het oorspronkelijke idee was om in het Duits-Nederlandse grensgebied de krachten te bundelen en met gemeenschappelijke bijeenkomsten grensoverschrijdend te werken. Zo langzamerhand ondersteunen wij elkaar niet alleen in verkiezingstijd maar wij organiseren ook gemeenschappelijke bijeenkomsten tussen regionale politici van GroenLinks en Bündnis 90/die Grünen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl