Presentatie olympische bobslee

dac867138ae8c418c12576bd00564dbd_wpicture1_1.jpg
dac867138ae8c418c12576bd00564dbd_wpicture1_1.jpg
VENLO - De nieuwe tweemans-bobslee is nu ook officieel gepresenteerd. Maar eigenlijk is de bob al een keer aan het publiek getoond.
Tijdens de wereldbekerwedstrijd op 16 januari in Sankt Moritz gebruikten Van Calker en Jansma de nieuwe bobslee al, en veroverden daarmee de derde plaats.
Edwin van Calker uit Gasselterboerveensemond was al met zijn team afgereisd naar San Diego. Van Calker doet zowel met de twee- als met de viermans bob mee aan de Olympische spelen en gaat in deze nieuwe bobslee met Sybren Jansma een gooi doen naar het podium op de winterspelen in Vancouver. In Venlo werd de slee officiëel overgedragen aan Henk Gemser, Chef de Mission van de winterspelen (foto).
De bobslee is duidelijk beter dan de vorige, en het team van de viermansbob zou graag van eenzelfde soort bob gebruik maken, maar deze moet nog ontwikkeld worden. De partijen betrokken bij de bouw van de tweemansbob beslissen over de ontwikkeling van een viermansbob na de winterspelen.
De tweemansbob is het resultaat van ruim een jaar ontwikkelen in het project TopBob, door een consortium dat is opgericht door de Nederlandse Bob- en Slee Bond (NBSB) en InnoSportNL. Het bestaat uit de drie technische universiteiten in Nederland (Delft, Eindhoven en Twente), en de bedrijven DSM, Eurotech/Viking Engineering en Modesi. Nederland had een achterstand op de traditionele bobsleelanden, maar die is dus ? eerder dan verwacht ? ingehaald.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl