Hoogspringster Langen topfavoriet bij hinkstapspringen

ATLETIEK - Hoogspringen is alles voor haar, maar sinds kort weet atlete Marije Langen uit Assen ook dat ze kan hinkstapspringen.
Eind vorig seizoen sprong ze bij een officiële wedstrijd een afstand van 12 meter 48. Een afstand waarmee ze veruit de best geplaatste atlete is tijdens het NK indoor komend weekend in Apeldoorn. Wat min of meer begon als een geintje zou dus zomaar een Nederlandse titel kunnen opleveren voor de pas 23-jarige Lange, die tegenwoordig woont, werkt en traint in Zoetermeer.
Toch ligt Langes' prioriteit nog altijd bij het hoogspringen, want na een aantal magere jaren lijkt de vorm weer terug te keren. Ze verruilde AAC'61 voor Ilion in Zoetermeer en die verhuizing lijkt haar vruchten af te werpen. Langen staat nu dagelijks op de baan met bondscoach Rini van Leeuwen. Ze traint specifieker en maakt ook meer trainingsuren. Daar komt nog bij dat ze dit seizoen voor het eerst sinds jaren blessurevrij in gaat. Wat 2010 gaat brengen voor Langen is nog onduidelijk. Haar doelen stelt ze met name op de twee nationale kampioenschappen en stiekem hoopt ze op deelname aan de Europacup en dus een uitverkiezing voor de nationale selectie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl