Fusie Agrifirm met Cehave kost 165 banen

MEPPEL - De fusie tussen veevoerderfabrikant Agrifirm in Meppel en Cehave Landbouwbelang in Veghel levert 20 miljoen euro aan kostenbesparing op. Maar tegelijkertijd verdwijnen er 165 banen.
Dat hebben de beide bedrijven laten onderzoeken.
Een aantal productielocaties van de veevoederfabrikanten kan dan opgedoekt worden. Het hoofdkantoor van de nieuwe combinatie komt in Apeldoorn. De meeste kantoorfuncties uit Meppel zullen verdwijnen. De vakbond en de Ondernemingsraad moeten nog met het fusieplan instemmen en het zelfde geldt voor de Nederlandse Mededingingsautoriteit.
Vakbonden FNV en CNV houden de fusieplannen van Agrifirm en Cehave nauwlettend in de gaten. De bonden eisen goede regelingen voor de mensen die mogelijk ontslagen worden.
Burgemeester Jan Westmaas van de gemeente Meppel is niet geschrokken van het vertrek van het hoofdkantoor van Agrifirm uit Meppel. Het banenverlies voor Meppel is volgens de burgemeester beperkt ook al gaat het vooral om de topfuncties uit het bedrijf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl