Lesley Fellinga naar Gronitas

6d78ab6e368cfffcc12576c0002f2c07_wpicture1_1.jpg
6d78ab6e368cfffcc12576c0002f2c07_wpicture1_1.jpg
VIOETBAL - Lesley Fellinga uit Zuidlaren, voormalig speler van Sc Heerenveen,Veendam, het nationale elftal van Haiti en FC Toronto, gaat per direct voetballen bij de amateurs van het Groningse Gronitas.
Op 18 september 2008 maakte hij in Portugal zijn Europese debuut voor Heerenveen in het Uefa-cupduel tegen Vitoria Setubal. De wedstrijd eindigt gelijk: 1-1. Op 2 oktober 2008 speelt hij ook de return, die met 5-2 wordt gewonnen. Begin augustus 2009 tekende hij, na een geslaagde stage, een tot 31 december durende overeenkomst bij de Canadese MLS vereniging Toronto FC. Fellinga maakte zijn debuut voor Toronto FC als invaller in de thuiswedstrijd tegen Colorado Rapids op 12 september 2009. Het contract bij FC Toronto werd echter niet verlengd.
Lesley heeft dan ook besloten om zijn studie in Groningen af te ronden en dit te combineren met het voetballen met zijn vrienden bij Gronitas. Lesly Fellinga kwam eerder deze maand in het nieuws, toen hij geld inzamelde voor zijn landgenoten in Haiti, die slachtoffer zijn van de aardbevingsramp. Hij zamelde geld in bij de boetbalderby Fc Groningen tegen Sc Heerenveen. Dat bracht toen 9407,94 euro op, zo maakte hij bekend in de actieuitzending van RTV Drenthe. Fellinga werd geboren in Port-au-Prince op Haïti en is als baby geadopteerd door een gezin uit Zuidlaren.
Lesly Fellinga heeft sc Heerenveen ook om hulp gevraagd en daarom grijpt sc Heerenveen de thuiswedstrijd van jong Heerenveen/Emmen tegen jong Feyenoord/Excelsior aan om actie te voeren voor de kinderen in Haïti. De club hoopt samen met de fans zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de wederopbouw. De opbrengst van de avond ( entree ? 2,50) gaat volledig naar de Stichting Haïti project Assen. Deze stichting zet zich in voor een weeshuis en kinderziekenhuis in Haïti. De wedstrijd wordt gespeeld op maandag 22 februari in het Abe Lenstra stadion en begint om 19.00 uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.