Jasper Iwema blijft toch Grand Prix coureur

MOTORSPORT - Nog geen twee weken geleden leek de carrière van Grand-prix coureur Jasper Iwema ten einde.
Alles werd in het werk gesteld om de 20-jarige rijder uit Hooghalen ook dit jaar op de startgrid te krijgen, maar MotoGP-rechtenhouder Dorna besloot Iwema geen startbewijs te geven. Dankzij onder meer de inzet van het TT-circuit en een aantal sponsors meldde zich vorige week het Italiaanse CBC Corse Team, waar tot op dit moment alleen de Fransman Louis Rossi onder contract stond. Woensdagavond reisde Iwema - samen met zijn manager Jan Abbink - af naar Italië waar vandaag (donderdag) een handtekening werd gezet onder een eenjarig contract.
Het CBC Corse Team heeft in de 125cc-klasse een enorme staat van dienst. Het team had in het verleden coureurs als Talmacsi, Dovizioso en Corsi onder contract. Twee jaar geleden kreeg het team forse klappen te verwerken toen het KTM-project niet liep zoals verwacht. Eind vorig seizoen krabbelde het Italiaanse team weer op en dit jaar hoopt CBC de stijgende lijn door te zetten.
Voor Jasper Iwema betekent het dat hij verzekerd is van zijn tweede jaar in de Grand-prix cyclus. Zijn beste prestatie in het seizoen 2009 was een 13e plaats tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Bij zijn thuis-GP op het TT-circuit van Assen kwam Iwema als 19e over de finish. Drie Grands Prix wist hij niet tot een goed einde te brengen, omdat hij uitviel.
Iwema verlaat dus Team Germany en zijn Duitse Seel-motor voor Italië en Aprillia. Manager Abbink zal meeverhuizen. CBC wil ook graag monteur Jörg Seel inlijven, maar die onderhandelingen lopen nog.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl