Hoogeveen wil windmolens

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen bindt de strijd aan met de provincie om de plaatsing van windmolens.
De gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met het plan om breed in te zetten op duurzame energie. Alleen de VVD was tegen. De provincie is geen voorstander van windmolens in de gemeente Hoogeveen omdat ze niet in het landschap zouden passen. Wethouder Betty Poutsma van Hoogeveen vindt windenergie de beste oplossing. Tien windmolens zouden heel Hoogeveen van elektriciteit kunnen voorzien.
Nu Hoogeveen, net als Assen, ook windmolens wil is de strijd om de windmolens in Drenthe is losgebarsten. Maar of dat ook echt gaat lukken is zeer de vraag, want de provincie wil de windmolens het liefst concentreren in het gebied tussen Emmen en Coevorden. Dat staat ook in het nieuwe omgevingsbeleid dat komend voorjaar vastgesteld wordt. Het college van GS wil op die manier verrommeling van het landschap voorkomen.
Gemeenten die net als Hoogeveen plannen hebben om windmolens te plaatsen, kunnen nog tot 18 februari een zienswijze indienen bij de Provincie. In mei en juni buigen Provinciale Staten zich over het omgevingsbeleid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl