Jan Everse nieuwe interim-trainer bij SC Heerenveen

VOETBAL - Jan Everse neemt tot het einde van het seizoen de taak als hoofdtrainer bij SC Heerenveen op zich.
Everse werd in oktober ontslagen bij FC Zwolle en ging daarna aan de slag bij amateurclub RVVH. Everse neemt nu dus de taken over van Jan de Jonge, die woensdag zijn functie neerlegde en nu drie weken vakantie heeft. De Jonge werd begin september vorig jaar aangesteld als tijdelijke vervanger van de Noor Sollied. Volgens De Jonge heeft hij alles gedaan om Heerenveen uit het sportieve dal te halen, maar is dat niet gelukt. Jan de Jonge blijft aan SC Heerenveen verbonden. Hij pakt zijn oude taak als hoofd opleidingen weer op.
Directeur Yme Kuiper wil in de zomer iemand voor de langere termijn aanstellen. Dat zou in principe ook de tijdelijke man kunnen zijn, maar daar gaat hij in eerste instantie niet van uit. Sc Heerenveen heeft Ron Jans op de korrel als opvolger van de inmiddels opgestapte Jan de Jonge, maar zowel Jans als de club willen dat miet bevestigen.
Heerenveen maakt een uiterst moeizame voetbaljaargang door. Onder Sollied werd vorig seizoen de beker gewonnen en de verwachtingen voor de nieuwe competitie waren hooggespannen. In de praktijk viel de seizoenstart tegen. De clubleiding en Sollied bleken er vervolgens een andere mening op na te houden, waarna de Noor na vijf competitieduels vertrok. Heerenveen verklaarde toen het plotselinge afscheid door te grote cultuurverschillen tussen de Noorse trainer en de Friese club.
Onder Jan de Jonge werden de prestaties echter niet beter. Dinsdagavond verloren de Friezen na een dramatisch begin van de wedstrijd met 3-1 bij VVV-Venlo. Het was de dertiende nederlaag in 20 competitiewedstrijden. Sc Heerenveen bevindt zich in de onderste regionen van de eredivisie. De ploeg
heeft drie punten meer dan nummer voorlaatst Willem II.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl