'China Festival of Lights groot succes'

EMMEN - Het China Festival of Lights in het Dierenpark Emmen heeft 130.000 bezoekers getrokken. Volgens de organisatie is dat een groot succes.
Chinese kunstenaars hadden rond november een maand lang, zes dagen per week gewerkt aan allerlei lichtgevende kunstwerken. De paden van het Dierenpark waren sinds november opgevuld met kleurrijke, wilde dieren en Chinese bouwwerken. Aanvankelijk werd op 200.000 mensen gerekend, maar het winterse weer gooide roet in het eten. Toch is er geen verlies voor de dierentuin. De extra kosten die zijn gemaakt zijn terugverdiend. Andere kosten, zoals voor personeel, waren er ook zonder dit evenement. Volgens projectleider Peter de Lange is een grote activiteit in de winterperiode zeker voor herhaling vatbaar. Overigens krijgen de meeste kleine lampions een plaatsje bij particulieren. Ze zijn via internet per opbod verkocht. Het festival is zondag afgesloten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl