GroenLinks: haast met fietsvoorzieningen

5046c65c4cc105e1c12576c400517d71_wpicture1_1.jpg
5046c65c4cc105e1c12576c400517d71_wpicture1_1.jpg
MEPPEL - GroenLinks in Meppel vindt dat de gemeente haast moet maken met de uitvoering van het fietsvoorzieningenplan, dat al jaren op uitvoering wacht. 'De knelpunten nemen eerder toe dan af.
'
Het college belijdt volgens GroenLinks in theorie voorrang te geven aan de fiets, maar in de praktijk blijkt de auto nog steeds de boventoon te voeren. Dit is een van de belangrijkste conclusies van lijsttrekker Willie Oldengarm (GroenLinks) na afloop van de fietstocht in samenwerking met de Fietsersbond van Meppel werd georganiseerd. Samen met Ineke van Gent, Tweede Kamerlid van GroenLinks, fietste zij op een tandem langs de belangrijkste knelpunten.
Ineke van Gent was op uitnodiging van GroenLinks naar Meppel gekomen om onder andere een fictieve fietstunnel te openen aan de Reestlaan. In Ezinge wordt in 2012 een scholencampus met sporthal gebouwd. GroenLinks vindt dat tegelijk na de gereedkoming daarvan een veilige fietsverbinding moet komen tussen de campus en Meppel. Op dit moment is de kortste route vanuit het centrum onder het station door. Deze is niet gemaakt om te fietsen, en het zorgt voor aanzienlijke overlast voor de inwoners van Ezinge.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.