NK marathon woensdag op Zuidlaardermeer

SCHAATSEN - Het NK marathonschaatsen op natuurijs wordt woensdag op het Zuidlaardermeer verreden. TV Drenthe zendt het evenement live uit. Radio Drenthe komt met flitsen in De Brink.
De vrouwen beginnen woensdag om half negen 's ochtends aan de 60 kilometer, de mannen starten om half elf met de 100 kilometer. Het was eerst de bedoeling dat het NK vorige week al op het Zuidlaardermeer zou kunnen plaatsvinden, maar dat ging uiteindelijk niet door vanwege de invallende dooi.
De ijskwaliteit is de afgelopen dagen sterk verbeterd. Op dit moment ligt er ruim 16 centimeter ijs op het hele parkoers, er zijn zelfs uitschieters van 20 centimeter. De weersverwachtingen zijn ook goed.
Vorig jaar vond voor het eerst sinds twaalf jaar weer een NK marathon op natuurijs plaats. Toen waren de Oostvaardersplassen het decor.
Marathonschaatser Ingmar Berga uit Hoogeveen was dinsdag al in Zuidlaren om de ijsvloer te testen. De Drent is een favoriet voor de titel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl