PvdA: waardecheque voor de minima

DIEVER - Jan Puper van de PvdA Westerveld overhandigt maandagavond symbolisch op groot formaat een waardecheque voor de minima aan Jan Pruntel en Hellen Schnek, voorzitter en secretaris van het Cliëntenplatform Sociale Zaken Westerveld.
De PvdA Westerveld wil dat de gemeente een waardecheque geeft aan alle inwoners, die op grond van hun beperkte inkomen recht hebben op gemeentelijke ondersteuning. 'De waardecheque verlaagt namelijk de drempel om gebruik te maken van de bestaande regelingen. Die drempel zorgt ervoor dat een deel van deze inwoners ervan afziet om van deze regelingen gebruik te maken en het zichzelf moeilijker maakt dan nodig is. Vooral wanneer kinderen belemmerd worden in hun ontwikkelingsmogelijkheden, is dat niet alleen nadelig voor de kinderen, maar ook voor de samenleving als geheel.'
De PvdA in Westerveld wil dat de gemeente dit jaar, het Europees Jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting, besluit de waardecheque in te voeren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.