FC Emmen verliest van FC Omniworld

VOETBAL - FC Emmen heeft in Almere tegen mede-degradatiekandidaat FC Omniworld met 3-1 verloren.
Bovendien eindigde Emmen het duel met maar negen spelers, want Leonardo en Rahim werden in de tweede helft met direct rood naar de kleedkamer gestuurd.
De stand op het moment van de rode kaarten was 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. De stand die ook na 45 minuten op het scorebord stond. FC Emmen opende goed op het kunstgras in Almere, kreeg drie aardige kansen, maar Michel Poldervaart en Hans Denissen kwamen niet tot scoren. Dat lukte spits Ruud ter Heide na 25 minuten wel. Hij mocht scoren vanuit een strafschop, die werd toegekend na een handsbal van Omniworld-verdediger Wilco Krimp. Het doelpunt betekende de eerste officiële treffer van Ter Heide in het shirt van FC Emmen.
Lang konden de Drenten echter niet genieten van de voorsprong, want binnen anderhalve minuut was het gelijk. Een schitterend afstandschot van Karim Fachtali viel zomaar achter de verbouwereerde Emmen-doelman Harm Zeinstra tegen het net. Tien minuten voor rust werd het 2-1. Opnieuw was Zeinstra kansloos op een schot van afstand. Deze keer van verdediger Marien Willemsen, die mocht uithalen omdat de verdediging van Emmen slap ingreep op een afgeslagen corner.
In de tweede helft bracht Sinkgraven met Zimmerman een offensief verdedigende middenvelder om het frivole, handige en snelle voetbal van de thuisploeg wat te ontregelen. Het leverde aanvankelijk weinig kansen op, al brak Hans Denissen één keer gevaarlijk door op rechts. Maar zijn voorzet bereikte net niet de instormende Xander Houtkoop. Aan de andere kant ontsnapte Emmen nadat Fachtali alleen op doelman Zeinstra af mocht gaan, maar zijn schot werd knap gepareerd door de Heerenveen-huurling.
Maar vanaf de 62e minuut veranderde alles. Leonardo (onderste foto) beging op de middellijn een overtreding op Fachtali en kreeg direct rood van scheidsrechter Sanders. Amper twaalf minuten later ging ook Rahim met rood naar de kleedkamer. Op exact dezelfde plek als Leonardo ging ook hij - volgens Sanders - over de schreef. Met negen tegen elf was er vervolgens geen houden meer aan voor de Emmenaren. Omniworld-invaller Depetris zorgde een kwartier voor tijd voor de beslissing: 3-1.
Door de nederlaag blijft Emmen 18e in de Jupiler League. Nog altijd boven de degradatiestreep, maar concurrent FC Oss pakte een punt tegen Go Ahead Eagles en is Emmen nu tot op één punt genaderd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl