Het rommelt flink bij SC Heerenveen

2c53604c67967351c12576c5004f79c5_wpicture1_1.jpg
2c53604c67967351c12576c5004f79c5_wpicture1_1.jpg
VOETBAL - De directie van SC Heerenveen heeft het gehad met oud-voorzitter Riemer van der Velde, meldt de Leeuwarder Courant maandag.
Volgens de directeuren Yme Kuiper, Henk Hoekstra en Jan van Erve is Van der Velde verantwoordelijk voor de onrust binnen de club, waardoor de roep om zijn terugkeer aanhoudt.
'De pijn zit diep bij de directeuren, die voortdurend de tegenwind door de catacomben voelen waaien. Zij zien zich belemmerd in hun dagelijkse doen en laten. Kuiper staat voortdurend vol in de wind, zeker nu in sportief opzicht een beroerd seizoen wordt gedraaid', schrijft de LC. 'Wat de directie ook beslist, intern wordt geklaagd en gezaagd. Alles wat tegenvalt, wordt de directeuren aangewreven, terwijl diverse missers op de transfermarkt ook scout Van der Velde mogen worden aangerekend.
Riemer van der Velde
Van der Velde, lid van de Raad van Commissarissen, ontkent dat hij bewust onrust creëert binnen de club en zegt zich niet te kunnen voorstellen dat de directieleden van Heerenveen vinden dat hij hen tegenwerkt. 'Ik ga er niet vanuit dat ze dat zeggen, daar geloof ik niets van', citeert de Leeuwarder Courant de oud-voorzitter.
Volgens de LC heeft Van der Velde tot zeer dicht bij de A-selectie (Sibon) zijn lijntjes en dat heeft in de visie van de directie onder meer geleid tot het opstappen van Jan de Jonge als trainer vorige week. Van der Velde voelt zich echter 'beperkt verantwoordelijk' voor de huidige gang van zaken bij de club.
'Het is logisch dat ik mijn werk doe als lid van de Raad van Commissarisen', zegt Van der Velde. 'Daarbij steun ik de club, wij zijn een controle-apparaat. Daar hoort bij dat wij het ergens niet mee eens zijn, wij dat via de geijkte kanalen zeggen. Ik vind ook dat ik als commissaris op onderdelen recht heb om mijn mening te geven. Over het functioneren van de directie treed ik niet naar buiten. Wij doen als RvC ons best om dat functioneren te beoordelen en daar positief-kritisch naar te kijken.' De directie van Heerenveen kan niet wachten tot 28 oktober, schrijft de LC. Op die datum viert de voormalig preses van Heerenveen zijn zeventigste verjaardag. Vanaf dat moment moet hij vanwege zijn leeftijd de RvC verlaten.
Ontgoocheld
Ontgoocheld was de directie volgens de LC toen ze hoorden dat het echtpaar Van der Velde, net voordat strafschoppen de beslissing brachten, De Kuip tijdens de gewonnen bekerfginale had verlaten. Van der Velde voerde als reden aan dat ze de drukte voor wilden zijn, op weg naar het buitenland, waar ze voor de club gingen scouten. 'Kuiper c.s. denken dat het anders is: hun voorganger kon het volgens hen niet verkroppen dat Heerenveen pas na zijn vertrek de top van de roem bereikte. Dat doet hen tot op de dag van vandaag veel pijn.'
Heerkes
Gert Heerkes is verrast dat Heerenveen hem dinsdag uit zijn functie als assistent-trainer heeft gezet. 'Dit is heel vervelend. De directie en ook Jan Everse hebben mij verteld dat ze mij als onderdeel van de technische staf zouden blijven zijn, als assistent voor de rest van dit seizoen', is de reactie van Heerkes. Heerkes, die vorig seizoen nog werkzaam was als hoofdcoach bij Heracles Almelo, gaat zich bij SC Heerenveen nu richten op de individuele training van jonge talenten, de samenwerking met FC Emmen en scoutingstaken. Heerenveen stelde maandag Dick van Burik aan als assistent van Jan Everse. Everse keert na dit seizoen zeker terug naar hoofdklasser RVVH. De coach is tot het einde van dit seizoen interim-coach van SC Heerenveen.
Dingsdag
De directie van Heerenveen heeft Michael Dingsdag beboet naar aanleiding van zijn uitspatting tegen een journalist van de Leeuwarder Courant. De verdediger van Heerenveen gooide eind vorige week een blikje energiedrank naar het hoofd van de journalist. De hoogte van de boete is niet bekend gemaakt. Hij had geschreven dat vooral Dingsdag en Dalenaar Gerald Sibon verantwoordelijk waren voor het vertrek van De Jonge. Sibon vervult de positie van woordvoerder binnen de spelersraad. Sibon en Dingsdag hoeven volgens de Leeuwarder Courant niet te rekenen op een contractverlenging bij SC Heerenveen.
Sibon
Het contract van beide spelers loopt aan het einde van dit seizoen af, maar Heerenveen wil deze niet verlengen. Sibon is bezig met een styerke periode en scoorde zaterdag beide treffers tegen Fc Utrecht. De club zou 'de rotte appels' uit de selectie willen verwijderen. Sibon in de LC: 'Het is klinkklare onzin dat Michael Dingsdag en ik de trainer eruit gewerkt hebben. Er is helemaal geen stemmingsronde binnen de spelersgroep geweest.'
(Bron feanonline.nl en Leeuwarder Courant)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl