Ongevallen door gladheid

PROVINCIE - ASSEN - Tientallen ongevallen door sneeuw en gladheid op de wegen in Drenthe woensdagochtend. De plotselinge sneeuwval zorgde woensdag voor een drukke ochtendspits.
Het was plaatselijk erg glad en er stond een kilometerslange file op de A28 tussen afslag Vries en Groningen. Er gebeurden zo'n 30 ongelukken. Hierbij vielen vijf lichtgewonden, verder veel blikschade. En ook het busvervoer in Drenthe kampte de hele ochtend met vertragingen.
Bij Gees vloog een bedrijfsbusje van de rijksweg A37 en kwam op de kop in de sloot terecht. De bestuurder raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Op de N377 bij Drogteropslagen raakte een automobiliste van de weg. De auto sloeg over de kop en kwam in de berm terecht. Even verderop raakte een automobilist in een slip en de auto kwam in de berm terecht. De bestuurder kwam met de schrik vrij, de auto moest worden afgesleept.
Door het gladde besneeuwde wegdek van de Kerkweg in Ruinerwold gleed een automobilist van de straat en kwam met zijn voertuig boven een sloot te hangen woensdagochtend. Hoewel de ambulance en brandweer ter plaatse kwamen bleek al snel dat de chauffeur niet gewond was.
Zoutproblemen bij Drentse gemeenten
De sneeuwval zorgde ook voor problemen voor Drenthe's zorgenkindje Borger-Odoorn. De gemeente, genoot onlangs de twijfelachtige eer helemaal geen strooizout meer op voorraad te hebben. Maar volgens wethouder Tammo Meedendorp van de gemeente Borger-Odoorn is er een lichtpuntje; dankzij de provincie heeft de gemeente een vrachtwagen zout gekregen. Borger-Odoorn strooit dat gemengd met zand op de gevaarlijke punten. Dat is genoeg voor één dag. Volgende week krijgt Borger-Odoorn weer 100 ton zout en 25 februari komt er een schip zout uit Spanje aan, waar de gemeente ook weer een deel van krijgt.
De andere Drentse gemeenten hebben nog een beetje zout en strooien met mate.
Foto 1 ongeval Gees, foto 2 ongeval Drogteropslagen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl