Rechtszaak om hardstylefeest in TT-hall in Assen

ASSEN - Organisatiebureau Digital Attack Events heeft woensdagmorgen via de rechter geprobeerd een evenementenvergunning te krijgen voor een hardstylefeest in Assen.
Dit feest met de naam Sector 01 staat op 22 mei gepland in de TT-Hall.
De gemeente Assen wees in december de vergunningsaanvraag af uit angst voor geluidsoverlast. Organisator Eric Kant zegt zich aan de geluidsnormen te houden en hoopt daarom alsnog op een vergunning. Volgens zijn advocaat Nils de Neef is daar nogal haast bij. In juli vorig jaar heeft de organisator al een vergunning aangevraagd en pas rond de kerst werd dat afgewezen. De bezwarencommissie komt pas op 23 februari bijeen en dan duurt het nog weken voordat er een beslissing komt. Eric Kant wil daar niet op wachten, want wil hij het feest in mei kunnen houden, dan moeten de artiesten nu wel worden geboekt. Volgens zijn advocaat Nils de Neef zijn de bezwaren van de gemeente bovendien makkelijk op te lossen door een andere opstelling van de geluidsboxen of door de volumeknop lager te zetten.
De gemeente Assen wijst alle kritiek van de hand en vindt dat de organisator van het hardstylefeest eerder aan de bel had moeten trekken bij de commissie voor bezwaar en beroep. De rechter doet donderdag om 13.00 uur uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl