Cathalina en Zimmerman in basis FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen trainer Harry Sinkgraven kan in de uitwedstrijd van zijn ploeg, vrijdagavond bij koploper De Graafschap, geen beroep doen op Leonardo en Rahim.
Beide spelers zijn geschorst naar aanleiding van hun directe rode kaart tegen FC Omniworld afgelopen maandag. Hun plaatsen in de basisopstelling worden ingenomen door Angelo Zimmerman en Timothy Cathalina. Zimmerman zal in het hart van de verdediging gaan spelen en Cathalina aan zijn vertrouwde rechterkant in de verdediging.
De laatste berichten over het speelveld op De Vijverberg zijn erg positief. Begin deze week werd er een tent op de mat geplaatst en daardoor is de grasmat is zacht en egaal. "Het veld is voor 99% zacht, als er geen hele gekke dingen meer gebeuren wordt er vrijdag 12 februari gespeeld tegen FC Emmen", aldus Algemeen Manager Jos Geerken van de Superboeren.
Naast de twee geschorsten mist Emmen in Doetinchem ook Ripson en Bergsma wegens blessures en is het twijfelachting of Buurmeijer en Görtz fit genoeg zijn. Positief nieuws voor Sinkgraven is de terugkeer van Sjors Paridaans. Hij was tegen FC Omniworld nog geschorst, maar is er tegen De Graafschap bij vanaf het begin.
De Graafschap is de huidige koploper in de Jupiler League en wordt ook algemeen gezien als de grote favoriet voor het kampioenschap. De ploeg van trainer Kalezic staat na 23 duels vier punten voor op de nummer 2 Go Ahead Eagles en heeft bovendien één wedstrijd minder gespeeld. Cambuur staat derde op zes punten. De Doetinchemers verloren van hun twaalf thuiswedstrijden tot nu toe één keer. Zwolle was op 18 december met 1-4 te sterk. Ook werd er één keer gelijk gespeeld op eigen bodem. Dat gebeurde tegen FC Den Bosch.
De thuiswedstrijd tussen FC Emmen en De Graafschap eindigde op 8 november in een 1-2 zege voor de gasten. In een aantrekkelijk duel in een mistig stadion van Emmen scoorde Yuri Rose twee keer voor De Graafschap en zorgde Hans Denissen met zijn befaamfde vrije bal voor de Emmen-treffer.
Het duel tussen De Graafschap en FC Emmen begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Michel Winter. Radio Drenthe doet zoals gewoonlijk weer LIVE-verslag.
Opstelling FC Emmen: Zeinstra, Cathalina, Fischer, Zimmerman en De Vries; Poldervaart, Paridaans en Stroeve; Denissen, Ter Heide en Houtkoop

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl