Verzekeringsgeld voor Tovenaarsberg

HOLSLOOT - Hotel De Tovenaarsberg in Holsloot wordt met verzekeringsgeld herbouwd.
De rechter heeft beslist dat verzekeringsmaatschappij Univé met onjuiste argumenten de dekking van de schade heeft afgewezen.
Met deze uitspraak komt een einde aan een conflict dat bijna anderhalf jaar heeft geduurd. Sprookjeshotel de Tovenaarsberg werd 24 september 2008 door brand verwoest. Ook het woonhuis en alle persoonlijke bezittingen van eigenares Henny Groote gingen in vlammen op. Groote denkt dat de nieuwe Tovenaarsberg voor de kerst klaar is.
Verzekeraar Univé is teleurgesteld over de uitspraak van de rechter. Volgens Mark van der Wolf van Univé was de elektrotechnische installatie van het hotel niet in orde en is de claim dus terecht afgewezen. Maar eigenares Henny Groote voerde met succes voor de rechter aan dat zijn het closuleblad met de voorwaarden nooit van haar verzekeraar heeft ontvangen. Daarom stelde de rechter Groote in het gelijk. Univé betaalt in elk geval een voorschot en moet dan in overleg met Groote hoeveel de verzekeraar moet uitbetalen. Univé stelt wel hoop in de uitspraak van de rechter, dat de verzekeraar niet onrechtmatig heeft gehandeld tegen Henny Groote in de afhandeling van de claim. Of en wanneer het tot hoger beroep komt is nog niet duidelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl