FC Emmen stunt bij koploper De Graafschap

VOETBAL - FC Emmen heeft vrijdagavond voor een daverende stunt gezorgd door in Doetinchem met 2-3 te winnen van koploper en grote titelfavoriet De Graafschap.
In een levendig duel kwam de ploeg van trainer Harry Sinkgraven na 8 minuten al op voorsprong door een goed uitgespeelde counter. Xander Houtkoop werd op de linkerkant weggestuurd, behield het overzicht en vond - na een overstapje van Ruud ter Heide - Hans Denissen die de bal droog achter doelman Terol werkte. Voor Denissen betekende het zijn achtste goal van het seizoen. Halverwege het eerste bedrijf zorgde Berry Powel voor de verdiende gelijkmaker voor de Superboeren, maar nog voor rust kopte Ruud ter Heide uit een hoekschop van Denissen de 1-2 tegen de touwen.
Na de pauze ging De Graafschap op jacht naar de gelijkmaker, al was de overtuiging minder groot dan voor rust en ontbrak het de ploeg van Kalezic aan creativiteit. FC Emmen leunde achterover, maar capituleerde niet. Sterker nog: een kwartier voor tijd kwamen de Drenten op 1-3. Een perfect uitgespeelde counter werd afgerond door Ruud ter Heide. Drie minuten later bracht De Graafschap-invaller Soufian El Hassnaoui de spanning weer terug, maar verder dan 2-3 kwam de thuisploeg niet.
Dankzij de overwinning is FC Emmen nu vier punten los van de degradatieplek, al heeft hekkensluiter FC Oss één duel minder gespeeld.
De cijfers:
De Graafschap-FC Emmen 2-3 (1-2). 8. 0-1 Denissen, 22. 1-1 Powel, 45. 1-2 Ter Heide, 74. 1-3 Ter Heide, 77. 2-3 El Hassnaoui.
Scheidsrechter: Winter. Gele kaart: Cathalina, Paridaans, Zimmerman (FC Emmen). Aantal toeschouwers: 10.202.
Opstelling FC Emmen: Zeinstra; Cathalina (56. Siekman), Paridaans, Fischer, De Vries, Poldervaart (46. Van der Ven), Stroeve, Zimmerman, Denissen, Ter Heide, Houtkoop (85. Malenovic).