Jeugdwerkloosheid in Drenthe neemt snel toe

Staatssecretaris Klijnsma.mp3
PROVINCIE - EMMEN/ASSEN- De jeugdwerkloosheid in Drenthe neemt snel toe. Dat blijkt uit cijfers van Werkplein, het voormalige arbeidsbureau. In twee maanden tijd zijn er zo'n 300 jonge werklozen bijgekomen.
Op dit moment zitten bijna 2100 Drentse jongeren tussen de zestien en zevenentwintig jaar zonder werk.
Overheden, onderwijsinstellingen en ondernemers uit Drenthe slaan de handen in om ervoor zorgen dat het aantal jonge werkzoekenden met de helft vermindert. Om de stijgende werkloosheid een halt toe te roepen, is het Actieplan Jeugdwerkloosheid gelanceerd. Dit plan moet ervoor zorgen dat het aantal jonge werkzoekenden sterk vermindert. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid liet zich afgelopen zaterdag op de hoogte stellen van het Actieplan Werkgelegenheid in Emmen. Klijnsma was onder indruk van de resultaten.
De betrokken partners ontwikkelen leerwerkbanen, stageplekken en andere maatregelen om jongeren aan het werk te helpen. Een voorbeeld is het kruiwagenproject, waarbij ondernemers en bestuurders via hun netwerk jongeren in contact brengen met werkgevers. De Asser wethouder Jaap Kuin is 'kruiwagen'voor de 23-jarige Ricardo Nijdam. Werkplein in Assen heeft een speciaal loket voor de jeugd: Perron J.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl