Lokale partijen doen het goed in Drenthe

0ed698fe2e0472ebc12576cc0039e98b_wpicture1_1.jpg
0ed698fe2e0472ebc12576cc0039e98b_wpicture1_1.jpg
ASSEN - Lokale partijen doen het bij de gemeenteraadsverkiezingen in Drenthe weer goed.
Dat blijkt uit een onderzoek onder ongeveer 500 bezoekers van de website van RTV Drenthe in de eerste week van februari. Volgende week legt RTV Drenthe opnieuw een vragenlijst voor aan de websitebezoekers, zodat bepaalde verschuivingen duidelijk worden.
De lokale partijen komen in totaal aantal stemmen dicht in de beurt bij de nog steeds toonaangevende PvdA. In de gemeente De Wolden gaat 40 procent van de kiezers voor een lokale partij, in Westerveld 38 procent. De VVD doet het traditioneel goed in Coevorden, Aa en Hunze en Borger-Odoorn, het CDA en de ChristenUnie in Hoogeveen. Ook D66 doet het goed, vooral in de gemeente Assen, waar de PvdA het hoogste scoort. De PvdA maakt ook de dienst uit in Noordenveld, Midden-Drenthe en Emmen. Meppel wordt het spannendst: daar heeft in deze peiling geen enkele partij een meerderheid.
Van de ondervraagden weet 23 procent nog niet op welke partij gestemd gaat worden. De zwevende kiezers zitten het meest in Emmen, Assen, Meppel, Borger-Odoorn en Aa en Hunze. Elf procent van de Drenten gaat op 3 maart niet stemmen, maar niet iedereen was bereid de vragenlijst te beantwoorden, zodat dit werkelijke percentage hoger zal zijn.
Op de PVV van Geert Wilders kan in Drenthe niet gestemd worden. Daardoor loopt die partij vijf procent van de Drentse stemmen mis in vooral Hoogeveen, Assen en Emmen. En wat voor Wilders geldt, gaat ook op voor TON van Rita Verdonk. Ze had op basis van deze peiling in Drenthe 1 procent van de stemmen kunnen halen, maar TON doet in de Drentse gemeenten niet mee.
Tussenstand voor heel Drenthe:
PvdA: 16 procent
Lokale Partijen: 14 procent
VVD: 12 procent
CDA: 8 procent
D66: 7 procent
GroenLinks: 6 procent
SP en PVV: 5 procent
ChristenUnie: 4 procent
TON: 1 procent

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl