Onzekerheid voor nabestaanden patiënten maagchirurg in Emmen

MEPPEL - Voor de meeste slachtoffers van maagchirurg Nick R. in Emmen is er nog geen duidelijkheid over een schadevergoeding.
De groep van 29 patiënten die zich laat vertegenwoordigen door de Palsgroep in Emmen wacht nog steeds op een beslissing van de verzekeraars van het Emmer Scheperziekenhuis.
Tot nu toe is alleen mevrouw Petersen uit Meppel in het gelijk gesteld. Het Scheperziekenhuis in Emmen is aansprakelijk voor het overlijden van Berry Petersen uit Meppel; Dat heeft de verzekeraar van het ziekenhuis erkend en laten weten aan weduwe Herma Petersen.
Haar man overleed vorig jaar na een mislukte maagverkleinings-operatie in het Emmer ziekenhuis. De chirurg die de operatie uitvoerde werd in oktober door het Scheperziekenhuis ontslagen, na verschillende fouten bij maagverkleiningsoperaties. Nu de aansprakelijkheid van het ziekenhuis is erkend, kan Herma Petersen de geleden financiële schade verhalen op de verzekeraar. Hoeveel geld zij krijgt, is nog niet bekend. Of de oud-chirurg van het Emmer ziekenhuis gerechtelijk wordt vervolgd, staat nog altijd niet vast. De zaak is nog in behandeling bij het openbaar ministerie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl