PvdA steunt toch welzijnssector

c1c390657ab1c64fc12576cd003cf2a7_wpicture1_1.jpg
c1c390657ab1c64fc12576cd003cf2a7_wpicture1_1.jpg
ASSEN - De welzijnssector kan ook in de toekomst rekenen op steun van de statenfractie van de PvdA. De PvdA spreekt dat woensdagavond uit in een extra statenvergadering.
Gedeputeerde Staten willen zich vooral bezighouden met economie, cultuur en ruimtelijke ordening. Er kan - wat het college - betreft een streep door de subsidies aan organisaties in de welzijnssector.
De VVD is een sterk voorstander van dit GS-plan. 'Niet in de laatste plaats omdat daarmee de effectiviteit van het bestuurlijk apparaat wordt vergroot. En daarmee de dienstverlening aan de burgers wordt verbeterd.' Al weken woedt dit debat over 'de provincie nieuwe stijl'. De provincie maakt nieuwe keuzes over wat valt onder het eigen werkterrein, om te voorkomen dat het Rijk die keuze voor de provincie maakt. Drenthe moet in totaal 26,5 miljoen euro bezuinigen.
Een meerderheid van de Staten haalt dus woensdag het collegevoorstel onderuit. Maar het blijft nog onduidelijk welke instellingen op blijvende financiële steun mogen rekenen. De PvdA zou vooral geld willen reserveren voor het oplossen van problemen. De Brede Overleggroep Kleine Dorpen (BOKD), de stichting Welzijn Doven en de stichting Paardrijden gehandicapten in Westerbork voelen er weinig voor om de hand op te moeten houden bij twaalf gemeenten.
CDA, GroenLinks, SP en deels ook de ChristenUnie willen helemaal niet tornen aan de bestaande subsidies. Ook niet aan die aan STAMM en het Netwerk Welzijn Drenthe. Netwerk Welzijn Drenthe bestaat uit de verschillende lokale welzijnsinstellingen in Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl