Ter Heide opnieuw goudhaantje FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen deed vrijdagavond goede zaken in de strijd tegen degradatie door de uitwedstrijd tegen directe concurrent Fortuna Sittard met 0-2 te winnen.
Grote man bij de Drenten was spits Ruud ter Heide, die beide doelpunten scoorde en daarmee alweer zijn 5e goal in vier wedstrijden maakte. Door de zege klimt Emmen naar plaats 17 in de Jupiler League en is het gat naar hekkensluiter FC Oss nu opgelopen naar zeven punten.
FC Emmen begon sterk in de 'Trendwork Arena' en kwam na 26 minuten spelen verdiend op voorsprong. De assist kwam van Xander Houtkoop en Ruud ter Heide rondde koelbloedig af: 0-1. Het betekende gelijk het laatste spectaculaire moment in de - tot dan toe - leuke eerste helft.
Na rust zakte het niveau van de wedstrijd behoorlijk weg. Fortuna probeerde met lange ballen gevaar te stichten en Emmen beperkte zich tot tegenhouden en plaatste af en toe een counter. De thuisploeg kreeg twee grote kansen op de gelijkmaker, maar Emmer-doelman Zeinstra bleek niet te passeren. Patrick Lip had tien minuten voor tijd het duel moeten beslissen, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Maar in blessuretijd schoot Ruud ter Heide Emmen alsnog in veilige haven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl