VVD houdt vertrouwen in plan 'De Watering'

COEVORDEN - De VVD in Coevorden verwacht dat alsnog het nieuwe bedrijventerrein De Watering tot ontwikkeling komt.
De lokale partij PAC heeft daar geen enkel vertrouwen in en denkt dat de gemeente tegen een verlies van drie miljoen euro aanloopt, zodra de al aangekochte grond weer als landbouwgrond verkocht moet worden. VVD-lijsttrekker Geert Roeles spreekt van stemmingmakerij en verwijt het PAC het hoofd in de schoot te leggen. PAC stemde ooit als enige partij tegen de aankoop van grond.
VVD-lijsttrekker Geert Roeles (foto), die van de VVD de grootste partij van Coevorden wil maken, zei in het verkiezingsdebat van Cassata informatie te hebben waaruit blijkt dat bedrijven wel degelijk geïnteresseerd zijn in deze plek. Hij heeft het project nog niet opgegeven. Sinds 1999 probeert Coevorden langs de N34 het industrieterrein te realiseren, maar de provincie werkt niet mee. Sinds vorig jaar zomer probeert de gemeente alternatieve plannen voor het gebied te bedenken en VVD-wethouder Geert Roeles zet daar wel brood in en zou graag de portefeuille ruimtelijk zaken van de PvdA willen overnemen..
De Watering ligt ten westen van de stad Coevorden en was het beoogde nieuwe bedrijventerrein omdat De Hare destijds vol raakte. Aan het bestemmingsplan is ooit goedkeuring onthouden door Gedeputeerde Staten van Drenthe en het beroep van de gemeente hiertegen is ongegrond verklaard. Het 'oversteken' van de N34 als harde grens tussen stad en landelijk gebied was de voornaamste reden voor het onthouden van goedkeuring.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl