Wakker Emmen prikkelt PvdA en CDA

EMMEN - De nieuwe politieke groepering Wakker Emmen heeft zich de woede op de hals gehaald van de collegepartijen PvdA en CDA in Emmen.
In het verkiezingsdebat van Cassata stelde lijsttrekker René van der Weide dat de gemeente veel te weinig doet voor de kleine kernen. Van der Weide veegde een investering van een half miljoen euro in het Atalanta-project (o.a. verplaatsing dierentuin) van tafel, omdat de risico's te groot zouden zijn. Hij wees op de dringende noodzaak wat te doen in de centra van Emmer Compascuum en Emmerhout. Bovendien keerde hij zich tegen de ondertunneling van de Hondsrugweg, een enorme investering met als enig rendement - volgens wakker Emmen - dat er twee verkeerslichten minder zijn in Emmen. Zijn nieuwe partij kiest er liever voor om te investeren in '300 kilometer achterstallig onderhoud'.
De PvdA becijferde wat er allemaal al aan geld in de kleine dorpen, zoals Klazienaveen, is geïnvesteerd. Een geprikkelde Bouke Arends verweet Van der Weide een gebrek aan feitenkennis. En CDA-lijsttrekker Henk Jumelet stelde dat er helemaal geen onderscheid wordt gemaakt door het college, waar hij deel van uitmaakt. Hij benadrukte dat het Atalanta-project niet alleen een investering van de gemeente is, maar ook van het bedrijfsleven. En dat dit project van groot belang is voor de werkgelegenheid in de hele gemeente Emmen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl