Drentse judosuccessen

JUDO - Tijdens de Noordelijke judokampioenschappen tot 17 jaar waren met name de Drentse dames erg succesvol. Larissa Groenewold uit de Punt werd winnares in de klasse tot 70 kilogram.
In de finale versloeg zij de gedoodverfde Nederlands kampioene Yvonne Odink uit Hardenberg. Ook was er succes voor Vera Oosterhuis uit Klazienaveen. Zij won de finale in de klasse tot 52 kilogram van Leonie Kuntzel uit Eelde. En er waren nog eerste plaatsen voor Michelle Benjamins uit Nieuwlande in de klasse tot 48 kilogram en Jenneke Nijkamp uit Assen. Zij won de gewichtsklasse tot 57 kilogram. Een prima tweede plaats was er nog voor Denise van Wierden uit Klazienaveen in de klasse tot 63 kilogram. Bij de mannen was er succes voor Nick Kelly uit Hoogeveen. Hij was de sterkste in de klasse tot 66 kilogram. Alle winnaars hebben zich daarmee geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen, die over 14 dagen worden gehouden in de Diekmanhallen in Enschede.