VNO-NCW bang voor gevolgen val kabinet

Jan-Willem Loobeek van VNO-NCW Noord.....mp3
ASSEN - Volgens werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord kan de val van het kabinet grote gevolgen hebben voor het Noorden.
Belangrijke beslissingen worden uitgesteld waardoor sectoren die het al moeilijk hebben door de economische crisis - zoals de bouw- het nog zwaarder krijgen. Ook grote projecten zoals de verdubbeling van de N33 tussen Assen en de Eemshaven kunnen vertraging oplopen.
Het aan het werk helpen van mensen mag niet controversieel verklaard worden. Dat stelde premier en CDA-leider Jan Peter Balkenende maandagavond tijdens een partijbijeenkomst in Nijmegen. Hij drong daarom opnieuw aan op een snelle behandeling van de crisis- en herstelwet in de Eerste Kamer. Deze wet moet procedures voor onder meer infrastructurele projecten verkorten, plannen versneld uitvoeren en banen behouden.
De senaat heeft echter de behandeling van de wet uitgesteld en door de val van het kabinet dreigt nieuwe vertraging. Omstreden onderwerpen kunnen controversieel verklaard worden waardoor ze tot na de verkiezingen op de plank blijven liggen. Balkenende sprak maandag van 'uitstelmanoeuvres van de Eerste Kamer'. Hij
riep met name PvdA en VVD op de wet niet langer te blokkeren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.