Miljoenenopdracht voor Imtech-Vonk

COEVORDEN - Technisch dienstverlener Imtech, met een vestiging in Coevorden, heeft voor 80 miljoen euro aan opdrachten gekregen voor energiebesparingen in de Duitse zorgsector.
Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.
Imtech verlengde de samenwerking met de LVR-Klinik in Bonn met tien jaar, een contract dat goed is voor 25 miljoen euro. Duitsland is volgens bestuursvoorzitter René van der Bruggen een belangrijke groeimarkt voor Imtech. Zo is Imtech recent betrokken bij de modernisering van medische klinieken in Stuttgart, Kaiserslautern, Aken en Kirchheim-Nürtingen, alsmede voor het ziekenhuis in Neukirchen en de Schwarzwald-Baar Klinik.
Het bedrijf ontwikkelt het grootste magneetveld ter wereld. De installatie is besteld door het Helmholtz-instituut in Berlijn, dat onderzoek doet op het gebied van de kernfysica. Met de magneet kan onderzoek worden gedaan naar neutronen. Directeur Jan Slettenhaar van Imtech-Vonk is er trots de installatie te mogen leveren. Imtech-Vonk investeert ruim 2 miljoen in de opdracht. De installatie moet begin volgend jaar klaar zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl