Noordenveld krijgt half miljoen euro van Cordis

RODEN - De gemeente Noordenveld krijgt binnenkort een bedrag van een half miljoen euro van Cordis in het Amerikaanse Miami.
Met dit geld worden werknemers van de inmiddels gesloten vestiging in Roden die moeilijk zelf werk kunnen vinden, geholpen. Deze ongeveer honderd oud-werknemers die veelal hun opleiding binnen Cordis kregen, missen vaak die kennis en vaardigheden waarmee ze ook in andere sectoren van de arbeidsmarkt uit de voeten kunnen. De sociale dienst gaat met het geld scholing voor deze mensen opzetten. De enige voorwaarde die Cordis stelt, is een goede financiële administratie waaruit achteraf blijkt hoe de vijf ton is besteed. Als er geld overblijft, dan mag de sociale dienst dit besteden voor andere werkzoekenden.
Cordis Roden waar onder meer hartkathethers werden gemaakt en onderzoek werd gedaan, sloot vorig jaar mei de deuren omdat de productie naar Mexico werd overgeplaatst. In totaal 600 mensen kwamen daardoor op straat te staan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl