Cornelissen wint Wereldbekerwedstrijd in Zweden

PAARDENSPORT - Adelinde Cornelissen heeft zaterdagavond de Weredbekerwedstrijd van Göteborg gewonnen. Met een score van 84.
4 procent was ze rijdend op Parzival overtuigend de beste in de kür op muziek.
De amazone uit Beilen was vrijdagavond al winnares van de kwalificatie, en zaterdag dus met afstand de beste bij de kür op muziek. De Zweedse Kittel werd tweede met een score van 79.8. De Nederlandse Imke Schellekens-Bartels completeert het podium. Met de overwinning krijgt Cornelissen ook een geldbedrag van 126.000 Zweedse Kronen, omgerekend ongeveer 13.000 euro. Cornellisen is hiermee zeker van de finale van de Wereldbeker in Den Bosch. Daar mogen drie Nederlands starten. Imke Schellekens-Bartels gaat met haar klassering mee met Cornellisen. Edward Gal had zich al geplaatst.
Bij de Göteborg Trophy wist springruiter Albert Zoer een achtste plaats te behalen. Rijden op paard Uraya miste hij de barrage. De wedstrijd werd gewonnen door de Saudi-Arabiër Abdullah Al Sharbatly. Zondag is voor de springruiters nog een wedstrijd in de wereldbeker.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl