Jasper Iwema test in Valencia

MOTORSPORT - Motorcoureur Jasper Iwema uit Hooghalen is drie dagen aan het testen op het circuit van Valencia.
De testdagen zijn voor de coureurs uit de 125cc en de nieuwe Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Daar heeft de Drent inmiddels zijn eerste kilometers gemaakt voor zijn nieuwe team. Iwema noteerde een veertiende trainingstijd.
'Ik ben best wel tevreden ondanks dat ik nu erg veel last heb van opgepompte onderarmen, iets waar ik de afgelopen jaren ook vaak last van had als ik lange tijd niet op de motor had gereden. Hierdoor heb ik alleen maar hele korte sessies gereden en heb ik me vooral gericht op het wennen aan de voor mij nieuwe Aprilia.'
'De Aprilia voelt echt heel anders aan dan de Seel waarop ik de afgelopen seizoenen reed. Niet zo zeer de snelheid maar meer het chassis en het manier waarop je bij het uitkomen van de bocht op het gas kunt gaan zijn totaal verschillend vergeleken met wat ik gewend was. Met de Seel moest ik eigenlijk half in de bocht heel gedoseerd het gas opendraaien en met de Aprila kun je gelijk het gas erop zetten. Ik heb een goede keuze gemaakt en ik heb goede mensen om me heen.'
Tijdens elke sessie wist Iwema zich te verbeteren. 'Hoe vaker je op zo'n ding zit hoe meer automatismen. Je ziet jezelf met stappen vooruit gaan en ik heb dag twee met goede tijden afgesloten. Ik heb er een goed gevoel aan over gehouden.' De derde trainingsdag is woensdag deels in het water gevallen. Een enkeling waagde 's ochtends een poging op de spekgladde baan, maar de omstandigheden bleken van dien aard dat het geen enkele zin had om naar buiten te gaan.
Iwema probeerde het toch, maar kwam niet verder dan de derde bocht. Een onschuldige schuiver zorgde ervoor dat hij met een ervaring rijker en een illusie armer terug kon keren naar de pitbox van zijn team. 'Het was niet te doen.' De verwachting is echter wel dat het in de loop van de woensdagmiddag op zal klaren, maar of dat voldoende zal zijn voor de aanwezige coureurs om nog in actie te komen valt volgens racesport.nl te betwijfelen.
Bron: racesport.nl/Radio Drenthe

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.