PvdA blijft grootste in Stadskanaal

STADSKANAAL - De PvdA blijft met zeven zetels de grootste partij in Stadskanaal. Dat waren er tien. Het CDA is van vijf naar zes zetels gegaan.
De ChristenUnie (vier zetels), VVD (twee zetels) en Gemeentebelangen Stadskanaal (twee zetels) houden het zelfde aantal zetels. D66 en de SP behaalden 1 zetel. GroenLinks wist niet voldoende stemmen te halen.
De PvdA is woensdag ook de grootste partij in Groningen gebleven, al moest ze wel drie van de twaalf zetels inleveren. De VVD won een zetel en kwam uit op zes. De Stadspartij en GroenLinks hielden beide
vijf zetels aan de gemeenteraadsverkiezingen over. Nieuwkomer is de Partij voor de Dieren, die een zetel won.
De coalitie bestond in de afgelopen vier jaar uit PvdA, SP en GroenLinks. Heet hangijzer tijdens de komende onderhandelingen zal de bouw van het Groninger Forum worden, een nieuw cultureel centrum waarin onder meer de bibliotheek en de archieven een plekje krijgen. Veel Groningers vinden het plan veel te kostbaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl