Georgisch goud blinkt in Assen

ASSEN - Het Drents Museum in Assen rekent op 100.000 bezoekers bij de nieuwe tentoonstelling 'Goud uit Georgië'.
Waarschijnlijk zal de expositie over bijzonderde gouden en zilveren objecten uit het oude Georgië het megasucces van het terracotta leger niet overtreffen. De tentoonstelling is zaterdag geopend.
In het Drents Museum in Assen laten circa 150 schitterende gouden, zilveren en bronzen objecten zien dat Georgië in de oudheid een hoogstaande metaaltechniek kende. Het centrale thema van deze tentoonstelling is de Griekse mythe van Jason op zoek naar het Gulden Vlies in Colchis (het oude Georgië).
Op de tentoonstelling zijn topstukken uit de bronstijd, ijzertijd en Romeinse tijd uit diverse plaatsen in Georgië te zien, maar ook kostbare grafvondsten uit de opgravingen van de beroemde tempelstad Vani. Daarbij vallen vooral de oogverblindend mooie gouden sieraden op. De objecten, die allemaal afkomstig zijn uit het Nationaal Museum in Tbilisi, zijn eerder in een andere samenstelling te zien geweest in onder andere Berlijn, Washington, New York, Athene, Los Angeles en Stockholm.
In Assen worden de unieke voorwerpen in een nieuwe verhaallijn gepresenteerd, in een door Marcel Wouters Ontwerpers speciaal voor het Drents Museum vervaardigde vormgeving. De vele extra activiteiten bij deze tentoonstelling plaatsen het onderwerp in een breed kader.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl